maandag 8 april 2013

Week 14

Wie de post van vrijdag heeft gelezen weet dat week 14 niet mijn beste week was. Een aantal dagen deed ik niks, verviel weer in mijn groente en fruit-loze leven van voor dit project. Toch, als ik de foto's zo op een rij zet ben ik verwonderd over wat ik toch nog binnen heb gekregen...
Op maandag: twee boterhammen met bonenspread afgetopt met tomaat & rode ui. Heerlijk was het! Al riepen de kinderen dat ik gek was geworden, dat ik zomaar vrijwillig bonenspread at.Op dinsdag was mijn eerste ding een sapje met spruitjes. 
Ha, spruitjes drinken, dat is nog eens een omdenkertje. Ik combineerde het met sap van wortel, gele paprika, stronkjes broccoli en een hoognodige granny smith. Wat een verschil een granny smith toch maakt! Met granny was het best lekker, zonder was het niet te doen.Ding twee was een smoothie van handsinaasappel, mango en basilicum. Het was een enorme hoeveelheid; zòveel dat ik er wel een uur over deed om het op te drinken.

De dagen daarna...deed ik niets meer. Waardoor ik op vrijdag...
Voor een vermogen gezonde dingen inkocht op de markt. 
Wat denk je van: mulberries, chia-zaden en inca bessen? Schijnt allemaal vol vitamines en mineralen te zitten die je niet moet willen missen. Gaat bij mij allemaal in de havermoutpap 's ochtends; de ene keer dit, de andere keer dat.
Ik kocht ook nog een enorme zak rozijnen en een pot gemengde notenpasta: zit ook al vol met rijke stoffen. 

Gelukkig kwam mij een artikel onder ogen waarin stond dat het beter is om roomboter op brood te smeren dan margarine (vanwege de trans en verzadigde vetten), waardoor ik me genoodzaakt zag om het botervlootje te kopen van Green Gate (wat al eeuwen op mijn verlanglijstje stond). Zucht, wat fijn.

 


Goed, nadat ik tevens bovengetoonde noten, zaden en groentes had gekocht, besloot ik dat het welletjes was; voor de komende weken, misschien wel maanden zit ik gebeiteld. 

Nu nog aan de slag met al deze spullen - stoppen met bloggen dus en hup, aan de gang met de sapcentrifuge!

5 opmerkingen:

 1. Wow, wat een gezonde dingen allemaal. Nee, daar kan ik niet aan tippen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lekkere, spannende en gezonde dingen maak je!
  Groente en fruitsapjes worden hier gelukkig ook af en toe gedronken.
  Ik wist trouwens niet dat je rauwe spruitjes mocht consumeren, het schijnt giftig te zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michelle, ik heb er even op zitten googelen, maar kan nergens vinden dat rauwe spruitjes giftig zijn. Ze zitten wel boordevol gezonde stoffen, vandaar dat ik ze verwerkte in mijn sap.
   Heb jij een bron waarin verteld wordt over dat je spruiten niet rauw moet verwerken? Zou ik graag willen weten!

   Verwijderen
  2. Hoi Nelleke,

   Ik heb het op deze site gevonden: http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=103&id=331&page=9

   De informatie over rauw voedsel vind ik heel erg tegenstrijdig, want ook over broccoli lees ik dat het rauw giftig zou zijn, maar op een andere site staat weer dat je broccoli rauw in een salade kan verwerken.
   Nu ik weer meer groente/fruitsapjes aan het maken ben zou het fijn zijn als ik zeker weet welke groente ik wel en niet kan gebruiken.

   Verwijderen

Leuk dat je hier was!