dinsdag 2 april 2013

De gezonde dingen van week 13!

Het is weer gelukt om twee gezonde items per dag te nuttigen, deze week. EN er begint zich een fenomeen voor te doen wat in de voedingsboeken al wordt voorspeld: ik verlang naar meer! Kijk maar mee:
1) Op maandag moet ik toegeven, kwam ik maar tot één ding: een spinazie/peterselie/wortel/granny smith-sapje. Hoewel, sapje, sinds ik grotere glazen heb gekocht, lijkt het wel of we ook grotere hoeveelheden sap nuttigen. Fantastisch natuurlijk - minder is nu eens niet meer.

2) Ik had wel bosbessen en zaden in mijn havermout smorgens, dus hé, best gezond genoeg om mee te mogen tellen als een nummer twee.
 


1) De dinsdag is bij ons vaak salade-dag. Hij was weer heerlijk, ik heb dezelfde truc toegepast als vorige week (uitjes + knof in de oven met veel olie, en daar nadien balsamico aan toevoegen, zucht, mmm...)

2) Ding twee: groentesap, met groene paprika dit keer. Was even doorbijten qua smaak, maar daar draai ik m'n hand inmiddels niet meer voor om. Dit sapje heb ik trouwens echt op wilskracht gemaakt. Had ik geen Twee Dingen hoeven doen dan was ik lekker naar de kast gelopen voor een bakje tuccies. Maar WAT een prettig gevoel gaf het om deze zuivere groentesap te drinken.1) Met dit doosje cranberries uit de diepvries weet ik niet zo goed raad; het is ZO zuur. Haalt de fun meteen uit je bakje havermout smorgens. 'Laat ik het eens door een smoothie proberen', bedacht ik op woensdag. En ja dat bleek een redelijk alternatief. Kneep wel m'n oogjes wat dicht, maar verder was het best lekker in combinatie met de sinaasappels en de banaan.
2) Boterhammen met amandelpasta, tomaten en rode ui.


 


1) De eerste foto vertelt het verhaal...2) Op donderdag dacht ik rond de lunch: 'Wat is er mis met een good old omelet?' Kan ik veel groenten in kwijt en vooralsnog beschouw ik bio-eitjes als gezond. Tops.


3) Ding drie: groentesapje. Surrealistisch maar waar: ik had er zin in, ik kon niet naar mijn creatieve club-avondje alvorens een glas groentesap te hebben gedronken. Nou ja!
1) Op vrijdag maakte ik weer een amandelpastaboterham met tomaat en ui. 
2) En een groentedrank met bloemkool dit keer. Moet wel vermengt worden met spinazie en wortel anders smaakt het way too bitter. 3) Ook die dag kwam er een nummer drie: een fruitsmoothie van sinaasappel, limoen én basilicum, aangelengd met water. Basilicum is echt een aanrader voor fruitsmoothies. Dit was best een chique drankje zo; leuk voor een feestje.
(Uit Paulien Cornellisse's "Taal is zeg maar echt mijn ding")


3 opmerkingen:

  1. Good old omelet! Dat lijkt mij ook wel wat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze week heb ik je blog ontdekt en ik heb me meteen maar helemaal bijgelezen :-) Goed hoor! En motiverend, dus dankjewel.

    Lia

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!