Mijn verhaalHet was op een besneeuwde zondagmiddag dat er een oude wens bij me aanklopte, die luidde: Wat ZOU ik graag gezonder willen eten. Nou, wat let je, zul je misschien denken. Maar zo eenvoudig ligt het niet. Tenminste, niet bij mij. Talloze malen heb ik geprobeerd om een ander eetpatroon te ontwikkelen, maar telkens verloor ik na een paar weken ongemerkt mijn belangstelling.

Het is niet dat ik vreselijk ongezond eet hoor, ik eet gematigd en begin de dag zelfs met havermout. Het is gewoon dat ik nauwelijks groente en fruit eet. Echt, geen appel, geen mandarijn, ja, vier-en-half boontje bij het avondeten. Het laat zich raden dat er wel wat te winnen valt op groente & fruit-terrein in mijn leven!

Kenners van mijn vorige blog (Een kastje per dag) weten tot welke onverwachte hoogten ik kan stijgen als ik mijn doelen verbind aan een blog, en daarom ga ik een nieuw avontuur aan: twee dagen in de week (ma, vr) zal ik bloggen over de gezonde dingen die ik eet. Én drink, want inmiddels heb ik de wereld van de sappen en smoothies ontdekt. Super, het is de snelle variant van gezond eten.

Ik moet eerlijk bekennen, ik schrijf dit nadat de eerste paar weken op dit nieuwe spoor achter de rug zijn, waarin ik ben gevallen maar hé, ook weer ben opgestaan. De eerste week ging ik werkelijk los met groente en fruit, maar op zo'n wijze dat het niet vol te houden was en mijn lijf vervolgens alleen nog maar koekjes en drop wilde. O ja, dacht ik toen, was niet het stellen van een overzichtelijk en haalbaar doel key to succes? Inderdaad, zo is het. En daarom is mijn doel voor dit jaar:

Twee dingen. Two things.

Twee dingen? Ja, twee dingen per dag aan gezonde items. Een ding kan een stuk fruit zijn, of een salade als lunch, een groentesoepje wat ik anders nooit zou eten, een shake...nou ja, op mijn blog kun je dagelijks lezen over mijn twee dingen. Keep you posted!

2 opmerkingen:

 1. superleuk dat je dit met ons wlt delen, ik geniet van je blog en van je fotos!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, Nelleke.
  Mijn volgende stap is gezonder, groener en bewuster omgaan met voeding.
  Je bent zo heerlijk gedreven en een grote inspiratiebron voor velen.
  Ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!