vrijdag 5 april 2013

Impasse, en wat magnesium daaraan kan doen.

Het moment is aangebroken: ik zit in een impasse. Al twee dagen heb ik niks gedaan. Nou ja, wel zonnebloempitten in mijn pap gedaan, dat nog net, maar verder niks. Trouwens, alles was op: de noten, de bevroren vruchten, de rozijnen, mijn motivatie en o ja, mijn energie. En dat is meteen de crux in dit gezonde dieet-gebeuren; wanneer je je energie-loos voelt daalt evenredig de motivatie. Want waarom al die moeite als het toch niks helpt?!

Ik weet het, het is een sterk staaltje korte-termijn denken, maar ik zit erin vast. Vast?! Kom op Nelleke, je hebt voor hetere vuren gestaan. Mmm, peins, dub, oké dan, laat ik me richten op het herstellen van mijn energie op lange termijn.


Let's talk magnesium. Want kijk. Er kwam mij een lijstje symptomen onder ogen van dingen die kunnen duiden op magnesiumtekort (pms, geprikkeldheid, koude handen & voeten, gespannen spieren, snel vermoeid, overgevoelig voor lawaai) en dacht: check, check, check, check, o wat erg inderdaad: check. Geef me magnesiummmmmm!!!Een korte ronde op Pinterest bracht me meteen alle informatie die ik nodig had. Hierboven een overzicht van magnesium-rijk voedsel. Het enige wat daar nog bijhoort is paprika - zit er ook vol mee, en verder allerlei noten.

Interessant is dat de spinazie op deze lijst in gekookte vorm (al is het maar drie minuten roerbakken) beter opneembaar is dan in rauwe vorm. Een punt van aandacht want ik drink nu best veel spinazie, maar af en toe wokken met wat knoflook in olie is dus een pre.
Laat ik eens kijken of ik daarnet op de markt de juiste dingen heb ingekocht. Mmm...amandelen, zonnebloempitten, gebroken lijnzaad (flax seeds), ja die staan op de lijst. Noten zoals walnoot, cashewnoten en pinda's vallen er ook onder. Top, kan zo hup allemaal door de havermout.
En de spinazie; ja, die gaf de marktman me mee, een tas vol. Het zijn verse spinazieblaadjes uit Nederland. Zucht, wat fijn.

Zag je trouwens dat er ook chocola tussen de lijst magnesium-toppers stond? Hoera, dacht ik - maar moet je dit nou eens zien:


Interessant. Chocola geeft je natuurlijk snel een goed gevoel, maar zodra de suiker weer uit je lijf is verdwenen val je in een dip. Walnoten is dus een alternatief waar je op de lange termijn meer aan hebt. Dit is de site waarop je allerlei voorbeelden vind van "Crave this / need this".Als aflsuiter vind je hier een heerlijk recept voor het roerbakken van spinazie: Cantonese spinazie met knoflook. Ik ga het proberen. Jullie ook? Laat me dan weten of je een beter recept hebt, of dat dit een topper was. 

Goed weekend!

3 opmerkingen:

 1. Hallo Nelleke, wat vervelend dat je zo weinig energie heb nu je toch zo goed bezig bent. Nu heb ik een aantal weken geleden iets gehoord over tarwe gras moet geweldig zijn juist voor meer energie. Als je er meer over wil weten zou je eens kunnen Google heb ik zelf ook gedaan, en ik vond een krantenknipsel over een Belgies echtpaar heel interesant. Deze mensen kweekten het zelf en als het hoog genoeg stond ging het ik dacht in de sapcentrifuge. Nou kijk maar wat je ermee doet, ik vond het leuk je dit te vertellen. En ik lees eindelijk spinazie uit Nederland, moet heerlijk zijn. Succes heel fijn weekend.
  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik slik elke dag magnesium. Soms vergeet ik het maar na een week komen de kuitkrampen dan weer terug. Ik weet dat het ook in chocolade zit en in walnoten en pitten. Maar van walnoten ed krijg ik jeuk en chocolade ... oh,oh ...

  Spinazie is een goed idee. Ik vind je blog eigenlijk helemaal een goed idee. Vitamine B helpt ook als je weinig energie meer hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Ik zie dat je je spulletjes in plastic bakjes bewaart. Beter is het om ze in glazen potten/potjes te bewaren. Plastic geeft namelijk zogenaamde weekmakers af aan het voedsel, wat je dan ook weer binnenkrijgt.

  Gr. van Mij

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!