dinsdag 26 februari 2013

Dag 19 Twee gezonde dingen bij Coffee Corazon

Hoe fijn, vandaag bezocht ik mijn meest favoriete koffie annex lunchplekje: Coffee Corazon in Amersfoort. De juiste plek om mijn Twee Dingen op een makkelijke manier te scoren, want er wordt veel gezonds geserveerd!Nu vriendin Gerlinde naar Amersfoort is verhuisd blijkt het voor ons een perfecte hang-out om de zaken van het leven te bespreken en te genieten van een lekkere Latte Macchiato.Oké, denk je misschien, coffee, friends...en het boek dan? Nou, aan één wand heeft Coffee Corazon een wand vol boeken, die je gratis mag lezen terwijl je je koffie drinkt. En laat er nou precies een boek liggen dat paste bij ons levendige gesprek over voeding (en wat dies meer zij)...Want ja, uiteindelijk komt het allemaal op de spijsvertering neer, toch? Of de spijs de juiste is, en of de vertering daarvan op rolletjes loopt. Goed, dat geconstateerd te hebben legden wij ons toe op het nemen van Twee Gezonde Dingen.

 


Nummer één: een groot glas mango/appel/basilicum-sap. Erg lekker zeg, vooral de basilicum. We vroegen ons af hoe ze dat toch deden met die basilicum want we konden geen groen dingetje in ons glas ontdekken.En omdat het 'De Week van het Soepje' is, werd nummer twee een paprikasoepje. Het was heerlijk, kan niet anders zeggen. Temeer omdat ik het zomaar voorgeschoteld kreeg (geen gang naar de voorraadkast of de markt, geen uitjes en knoflook snijden, geen afwas...heerlijk)!
Hier vind je het recept van een paprika-soepje. 


 

Kortom Coffee Corazon rocks. Het eten is er biologisch, de sfeer lekker los (kijk bv. maar naar de manier waarop het bestek wordt neergelegd!), en het straatje waar het zich in bevind is gewoonweg geweldig; vanwege de Dille & Kamille die je er vind, maar ook door de verschillende schattige vintage-winkeltjes én een superleuke kinderboeken- en speelgoedwinkel, met de naam Speelboek.

Morgen weer een soepje van eigen hand!

1 opmerking:

  1. Jaaa, Coffee Corazon is écht geweldig - net zoals de rest van de straat.

    Ik vraag me af of je ook het fourniturenwinkeltje in de straat is opgevallen... daar is al 100 jaar niks verandert. Volgens mij echt iets voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!