donderdag 14 februari 2013

Dag 16 Een groentesapje voor Carl

Eens in het half jaar komt Carl bij ons langs. En dat is ons een genoegen.
Carl is een oude vriend van mij uit de tijd dat ik hip & single in Amsterdam woonde. Tijden veranderen want nu komt Carl niet zozeer meer langs voor een praatje met mij, als wel voor een praatje met Frits! Na een warme omhelzing loopt hij steevast door naar de keuken waar hij met man een zakelijke bespreking heeft.
Natuurlijk blijf ik zo lang mogelijk dralen in de keuken bij het koffiezetapparaat en kletsen we vervolgens toch gezellig een half uurtje vol met de laatste nieuwtjes.
Er is gelukkig nóg een mogelijkheid om wat aandacht af te knabbelen van de financieel-gerelateerde besprekingen van de mannen: Carl eet namelijk gezond en weet veel van natuurlijk voedsel af. Wanneer ik dus en passant opper "zin in een groentesapje?" zegt hij steevast grinnikend "Ja!".

En dus leg ik al mijn aanwezige groente op een schaal...
En sleep die samen met de sapcentrifuge naar de woonkamer. Ja, ik kan natuurlijk niet de bespreking gaan onderbreken met het allesoverheersende lawaai van de sapmachine.Even later zet ik twee glaasjes tussen de laptops en ordners bij de mannen neer. "Hoe heb je dat zo geruisloos voor mekaar gekregen?" kijkt Carl verbaasd op. Dat laat ik maar in het midden en loop met mijn sapje naar de woonkamer, alwaar ik rustig zip van mijn glaasje en blij ben dat ik me kan storten op creatieve in plaats van financiële zaken.

Wat de NCD's betreft, daar vertelde Carl het volgende over: Komt hierop neer dat het vooraanstaande wetenschappelijke magazine 'The Lancet' (wie kent 'em niet?!) bekend heeft gemaakt dat veel ziektes (NCD's dus) worden veroorzaakt door dierlijke eiwitten. "Dus ook kippeneitjes?" vraag ik onthutst, denkend aan mijn lunch van gister. "Hmm, ja ook eitjes" bevestigt Carl.
..
Best een heftige conclusie vind ik zelf, die niet uit de lucht komt vallen, want het gaat om een uitgebreid jarenlang onderzoek. Ik heb de neiging om er ter plekke van in een hevige kramp te schieten, maar besluit het positief om te keren: ik zit dus maar mooi op de juiste weg, met dat 'meer groente & fruit in mijn leven'!


Mijn tweede ding van vandaag zijn twee glaasje cranberry-sap. Ik had een fles gekocht bij de bio-winkel. Wat is dat lekker zeg, mmm. En goed voor de blaas, schijnt. Daar doe ik het voor.

4 opmerkingen:

 1. Laatst las ik in de volkskrant dat een veehouder die in het ziekenhuis belandt, meteen in quarantaine wordt geplaatst. Vanwege de ziektes die van de dieren afkomen...
  En als je dan weet dat biologische kippen juist meer en vaker antibiotica krijgen dan andere kippen... Nou, ik ben er niet gerust op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is NCD? Daar had ik nog niet eerder van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een NCD is een "non-communicable disease", daarmee worden aandoeningen bedoeld die je niet krijgt door een infectie of via besmetting.

   Verwijderen
  2. Dank je! Ik zag zoveel afkortingen van NCD's via google dat ik er niet achter kwam.

   Verwijderen

Leuk dat je hier was!