zondag 3 februari 2013

Dag 7 Een nieuwe start: twee dingen!

Het is twee weken sinds ik voor het laatst heb geblogd. In de eerste dagen van dit blog kun je lezen hoe ik van nul stuks fruit en een beetje groente bij het avondeten, omsloeg naar dagen die overstroomden van de shakes, sapjes, salades en ja, zelfs af en toe een stuk fruit.

Het is natuurlijk fantastisch hoe enthousiast mijn groente en fruit niveau steeg in die eerste week van mijn Gezonder Jaar. Maar hoe prettig het ook voelde om zo gezond te eten, ik hield het niet vol. Daarom heb ik de afgelopen twee weken besteed aan het bedenken van een haalbaar plan. Want hoewel ik het tempo van de eerste week niet bij kon benen, ik ben wel helemaal om: ik WIL gezonder eten!

Daarom ben ik sinds een week begonnen met Twee Dingen. Two Things.
Twee dingen? Ja, per dag kies ik voor twee gezonde eetkeuzes naast dat wat ik normaal gesproken eet (waar fruit en groente dus nauwelijks deel van uitmaken, haha). Ik merk dat het voor mij goed te doen is en dat ik allerlei dingen kies die ik anders nooit had bedacht te eten en/of drinken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:Men neme: een halve rode biet, een halve komkommer en een winterwortel. En de sapcentrifuge maakt er in een handomdraai een drankje van die in mijn sappenboek beschreven staat als 'Reinigingsdrank'.Twee glazen driekwart vol pers je ermee.  En dat is wat mij betreft precies de juiste hoeveelheid. Want die grote glazen tot de rand toe gevuld is een maatje te groot voor een meisje van 164 cm lang (of kort).Mijn tweede gezonde keuze bestaat vandaag uit twee tomaten met wat flintertjes ui, op twee volkoren boterhammen. En dat is nou meteen een goed voorbeeld van wat dit project me oplevert. Want werkelijk, een boterham met tomaat? Een half jaar geleden had ik degene voor gek verklaard die het had gesuggereerd. Maar NU heb ik ontdekt hoe lekker het is.
De jongetjes gingen aan de witte bolletjes met knakworst; prima voor nu. Maar o wat lijkt kijk ik er naar uit om nieuwe gezonde dingen te leren maken voor kinderen. Maar daarover later meer.
Olivier maakte de boterhammen-met-tomaat-foto, terwijl ik de pepermolen vrolijk een zwier gaf.

Morgen weer een dag!


2 opmerkingen:

  1. Hoi Nelleke,
    Ik heb met veel plezier je blog een kastje per dag gevolgd.....en soms meegedaan. En ook ik wil weer een poging wagen tot gezondere voeding. Heb deze week ook al een paar keer een green monster spinache smoothie gemaakt......lijkt een beetje op jouw bananen amandelpasta sapje en het was heerlijk. Dus wellicht doe ik met je mee....en misschien pas ik mijn blog wel aan, want op dit moment mis ik de inspiratie om dingen te frobelen. Maar ik ga je zeker weer met veel plezier volgen....succes!
    Groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk en lekker idee! ik vind het ook leuk om te lezen dat dingen die voor mij heel vanzelfsprekend zijn...dat jij dat nu ontdekt!ik maak nooit gezonde drankjes of zo, heb ook geen machine daar voor maar ik eet wel per dag veel fruit en heel veel groente. Lekker rauwkost..ben ik echt dol op. Maar zo was ik ook niet altijd hoor!! En daarom schrijf ik dit...zorg dat er bv altijd wortelen in huis zijn. Die pak je snel even om te knabbelen en mijn ervaring is...er komt een dag dat je denkt...hé..ik heb trek in een wortel!! Ze zeggen dat elke nieuwe gewoonte 40 dagen nodig heeft om iets van jou te worden...ik geloof dat wel. En rauwe rode paprika...yammie!!We gaan naar de goede tijd toe..straks heb je zoveel keuze.Ik wens je dus veel succes en blijf je volgen en ik weet uit ervaring dat je lichaam je heel dankbaar zult zijn! Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!