vrijdag 8 februari 2013

Dag 12 Vrijdag Spinaziedag

Ik kocht een zak spinazie gister, maar wat zijn die hilarisch groot. Ze passen nauwelijks in mijn koelkast!Ik maakte er vandaag een shake mee: Spinazie-bananen shake. Dit keer met een scoop Vanille-soja-yoghurt.


Misschien zie je het er niet aan af, maar het smaakte echt heerlijk. 


Ik ben momenteel bezig haakpatronen te testen voor het nieuwe boek van Eline's Huis. Dus terwijl ik zat te werken (lees haken) bij de computer, zipte ik rustig af en toe van mijn ultra gezonde drankje.Waarna er nog ENORM veel spinazie over was. Snel maakte ik er vlak voor het avondeten een soepje van. Beetje ui en knoflook in olijfolie, laagje bouillon erbij en daarna de spinazie erbij waarvan ik dacht dat het nooit in het pannetje zou passen. Maar dat is het wonder ervan: het past altijd, want het slinkt!
Het had qua smaak nog een extraatje nodig, dus heb ik er wat Boursin doorgeroerd.
 


Drie van de vier leden van mijn gezin vonden het een prima soepje. En ondanks dat we daarna over gingen op macaroni met ham & kaas, hadden we toch maar mooi weer Twee Dingen tot ons genomen.

Goed weekend!


3 opmerkingen:

 1. Ik gooi vaak een hand spinazie door van alles en nog wat, pastaschotels, ook lekker in 'kip-met-sausjes' maaltijden en eigenlijk merk je niet dat het erin zit!


  tipje voor ge-wel-di-ge broccoli:

  http://www.amateurgourmet.com/2008/11/the_best_brocco.html

  en: (als hele maaltijd, werkt ook met kipreepjes..)
  http://swans-place.blogspot.ca/2009/11/super-dinner.html

  ik heb nog wel meer leuke blogs en websites, zal ze zo af en toe eens bij je posten!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee om zo bezig te zijn, knap hoor. Maar wat ik zelf nooit zou doen als ik op de gezonde toer ben is groente eten of drinken in jou geval die niet van het seizoen zijn, spinazie in deze tijd van het jaar komt uit de kas en is met veel kunstmest de grond uit gestampt niet echt heel gezond lijkt mij. Maar dit is puur een persoonlijke mening hoor, wij eten hier alleen de groente van deze tijd van het jaar. Ook beter voor het milieu, maar aan het eind van de winter ben ik blij met de nieuwe groente hoor, straks lekker spinazie van de koude grond ik kan niet wachten. Neemt niet weg dat ik het onwijs gaaf vind hoe je nu bezig bent hoor, ik denk dat je hier heel veel discipline voor moet hebben heel knap. Een heel fijn weekend, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra, dank voor de tip!

   Weet je, het is met mij zodanig gesteld (met het groente & fruit in mijn leven) dat ik niet eens WEET wat in welk seizoen groeit. Is dat niet erg?! Alleen aardbeien, daarvan weet ik dat het zomervruchten zijn. Kortom: hier ligt nog een boel te ontdekken voor mij.
   Ben benieuwd of ik aan het einde van dit jaar zover ben dat ik als vanzelf met de seizoenen mee-eet. Zou mooi zijn!

   Verwijderen

Leuk dat je hier was!