vrijdag 1 maart 2013

Dag 20 Makkelijke Maissoep

"Soepje voor de lunch, Wendy?" vraag ik een aanwaaiende vriendin die in de buurt heeft getennist.
"Ja, lekker, ik kijk meteen even over je schouder hoe je het doet."
"Nou, dit heb je er voor nodig. Je snijd ui en knof, en laat ze een beetje bakken in olijfolie. Dan doe je de uitgelekte mais en een scheutje water erbij en dan drinken we eerst een kopje thee."
"Ui bij de mais? Daar was ik nou nooit opgekomen."
"Ja hoor, kan prima, ik begin sowieso ieder lunchsoepje met een uitje en knoflook, gaat altijd goed, haha."


Na het kopje thee is de soep klaar voor de laatste behandelfase.
"Wat nu?" vraagt Wendy.
"De truc met de staafmixer." meld ik gedecideerd. "Zet je pan in de gootsteen zodat ie wat lager staat en zorg dat je een niet al te wijde pan hebt, anders spettert alles in het rond. Hou de staafmixer in een hoek van de pan en hou je pan schuin. Staafmixen maar!"

"Met wat brood met boter erbij is het een prima lunch. EN we eten met z'n tweeën een heel bakje mais. Eigenlijk mag dat brood er niet bij van de echte gezondheidsguru's maar soit."
"Wat is dit lekker!!!" roept Wendy even later. "En zo makkelijk!!"

Groente eten hoeft dus niet eens moeilijk te zijn én het is lekker! Dat begint mij langzaam te dagen. En dan nog iets...volgens mij zit mijn haar anders, voller. Zou dat kunnen?


 


Voor wat betreft het Tweede Ding: er begint zich een routine te ontwikkelen: rond vijf uur draai ik een sapje of maak ik een shake, ik bevind me tenslotte toch in de keuken. Zo heeft Frits ook een vers glas sap en grijpen we net iets minder snel naar een bakje chips. Deze was best een beetje vreemd, maar redelijk lekker. Fantastisch toch dat ik tussen neus en lippen door een halve venkel en een granny smith opdrink?!

Ik begin het sapje echt te missen wanneer ik er een keer niet aan toe kom. Het klinkt gezapig maar ik kan het niet ontkennen: ik verlang naar een gezond sapje aan het einde van de dag!

Fijn weekend!


2 opmerkingen:

 1. Hoeveel water doe je bij dat soepje, Nelleke? Echt maar een scheutje voor twee personen? Blijft de soep dan heel dik? Ben benieuwd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Machteld,
   Ik heb het net even nagekeken: ongeveer 200 ml. De soep blijft vrij dik, zodat er per portie lekker veel groenten inzit.

   Verwijderen

Leuk dat je hier was!