maandag 25 februari 2013

Dag 18 De week van het soepje: Kikkererwtensoep!

Weet je wat het is met mij? Wanneer ik een weg insla moet het meteen zo consequent - daar wordt ik weleens moe van. Neem nou het soepje van vandaag. Daar voegde ik zo weinig mogelijk water aan toe omdat ik vind dat je er anders niet echt baat van hebt; en zo at ik vandaag soep die eigenlijk meer weg had van een pastasaus.Op maandagmorgen soep maken voor de  lunch, dat begint voor mij met een tochtje naar de voorraadkast. In de aanbieding sla ik graag blikken in met allerlei groente-tjes. En zo heb ik altijd wel wat voor handen wat met een uitje en een teentje knoflook de potentie tot een soepje in zich heeft.
Vandaag pak ik een blik kikkererwten. Volgens een recept op Google kan dat samen met wat tomaten, een knoflookteen én een grote ajuin (het was vast een Belgische site) tot een smaakvol soepje omgetoverd worden. Net terug van vakantie heb ik even geen verse tomaten in huis, maar een pakje biologische tomatensaus will do. Eigenlijk moest er een halve liter water bij, maar hé, dat verdund het soepje maar onnodig dus die laat ik weg.En zo krijg je een soepje in de gedaante van een pastasaus. Maar ik moet zeggen: toch erg lekker!
Dat vond Olivier trouwens ook. Hij wilde er wel een schaaltje van, met wat donker brood erbij. Kijk dat maakt me nou happy. Dat door mijn eigen gezonde voedingskeuzes de kinderen spelenderwijs ook gezonder gaan eten.Aan het einde van de middag had ik nog net gelegenheid voor mijn inmiddels getrouwe bananen-spinazie-smoothie.


Gezondheid!

Morgen een volgend soepje. 

1 opmerking:

  1. Hoi!

    Leuk de soepjes.... ik vroeg pas om wat recepten;)

    Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!