maandag 25 maart 2013

Week 12; Nederland & Oostenrijk

"Alles goed met je, Nelleke?" kreeg ik vandaag een bezorgd mailtje van een vriendin, "ik miste jouw gezonde update vrijdag, dus hoop dat alles verder goed is?"Ja hoor, het is hier dik in orde, kon ik melden. Terwijl in Nederland de lente een valse start had gemaakt en de bloesem al aan de takken in mijn keuken sierden, mocht ik met een paar meiden uit Leersum een kort reisje naar Oostenrijk maken.
Ik liet de bloesem en de familie achter, en reed gezellig richting het zuidoosten, de sneeuw tegemoet.Dit schattige huisje was voor vier dagen ons home, een plek waar je wel aan gezond eten denkt maar niet aan computers en camera's. Tenminste, not me.

En zo komt het dat ik nu alleen een registratie heb van de eerste twee dagen van week 12.
MAAR daar zit wel weer een smakelijke aanrader tussen. Daar gaan we:

1) Op maandagochtend nam ik een fruit-shake. Lekker en erg voedzaam.

 

2) Op maandagmiddag werd het een sapje met... SLA! Een leuke nieuwe toevoeging aan het groenten-palet dat ik tot nu toe door de sapcentrifuge haalde. Ik combineerde het met: spinazie, wortel, peterselie en bleekselderij.1) En dan hier de aanrader die geheel onverwacht op mijn weg kwam, maar waarvan ik bijna van mijn stoel viel zo lekker als hij was. Ik maakte voor mijn vertrek een zalm-courgette-lasagne voor de mannen, en daar had ik nog wat courgetteplakken over. Die laat ik altijd met olijfolie besprenkeld garen in de oven, alvorens ze in de lasagne terecht mogen komen.
.
Naarstig zoekend naar een manier om snel een gezond item tot stand te brengen kwam ik opeens op het idee om met de overgebleven courgetteplakken een boterham te beleggen. Met wat tomaatjes en wat peper & zout zou het best gaan, dacht ik. Best gaan?!!! Dit was de lekkerste boterham in mijn leven tot nu toe. Definitly a must-try.2) Deze spreekt voor zich. Avocado, lekker en gemakkelijk.


Magazine


En toen was het woensdag. Vanaf die dag heb ik dus even een vakantie genomen, niet alleen van de dagelijkse gang van zaken, maar ook van Twee Dingen. En hoewel fijn, ben ik blij dat ik nu weer terug ben en het gezinsleven én het project weer op mag pakken. "Hulde aan het gewone leven" luidde de kop van het prachtige artikel in de Flow wat ik vanmorgen las tijdens mijn koffieuurtje, en dat kon ik, zippend aan mijn cappuccino terwijl ik net de keuken grondig had opgeruimd, beamen...alleen een lentezonnetje zou het helemaal af maken.
 

Tot vrijdag!
5 opmerkingen:

 1. Fijn dat de mini-vakantie lekker was.
  En goed dat je dan gewoon even een break neemt van het project. Moet kunnen!

  Geniet van het zonnetje - tenminste in het midden van het land schijnt ze!

  Groetjes, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker zo'n vakantie! En zo'n boterham :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kwam je blog viavia tegen en vindt hem erg inspirerend! Ik ga je volgen en ik geloof dat ik ook mee ga doen met 'Twee Dingen'...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!