maandag 11 maart 2013

Dag 28 De twee dingen van week 101) Mijn gezonde week begon met een shake bij de lunch; met handsinaasappel, kiwi, banaan en wat water. Wat fijn toch dat bij een shake alle vezels behouden blijven. Voelt ultra gezond (terwijl ik gelukkig geen sinaasappel, kiwi en banaan hoef te eten).

2) Een sapje rond de klok van vijf werd nummer twee: paprika, wortel en peterselie zat erin. Laat ik het eens in een thee-glas schenken, dacht ik. Geheel nieuwe sensatie!1) Het eerste ding van de dinsdag in week 10 was een heerlijke (ik kan niet anders zeggen) lunchsalade. Hier vind je de maak-methode.2) Tweede ding die dag: een groente-brouwsel van paprika, wortel en peterselie. Dat laatste zuivert het bloed, maar ook de nieren, de lever en de urinewegen. En weet je, dat laatste begin ik te merken. Voorheen had ik snel last van een ontstoken blaas, nu begint mijn blaas aan te voelen als een kraan waar de juiste druk op staat, in plaats van een verkrampt orgaan. Echt een vooruitgang!
1) Het eerste ding op woensdag was mijn inmiddels vertrouwde spinazie-bananen-smoothie. Het drinken daarvan combineert trouwens prima met het haken van een hippe kussenhoes.2) Nummertje twee die dag bestond uit het door de trechter van de sapcentrifuge drukken van achtereenvolgens: wortel, peterselie, bleekselderij, spinazie en weer een winterwortel. Dit moet je echt willen (qua smaak), want het vergt even doorbijten. Maar ook hier geld: winst, want het zuivert en reinigt.1 en 2) Hoera! Op donderdag ging ik een dagje naar de grote stad met vriendin Heidie. Het vinden van een biologisch lunchrestaurant stond bovenaan ons prioriteitenlijstje. Want hé, daar twee gezonde dingen scoren scheelt weer een keer de sapcentrifuge afwassen, en daar heb ik veel voor over. 
Het eerste ding bestond uit een glas heerlijk appelsap met gember. Doorgaans hou ik niet zo van gember maar in dit sapje smaakte het superlekker en verfrissend.
Ding twee was een pompoensoep met gegrilde groenten on the side. 
De plek waar we dit mochten nuttigen heet KEEK (Kunst en Eerlijke Koffie) en is gevestigd in de Twijnstraat in Utrecht. Een aanrader!1) Even buiten mijn comfortzone: grapefruit en mandarijn in de blender gedaan met wat vers sap van de Albert Heijn. Ah, zuur, maar toch goed te doen.2) 's Middags kwamen er dierbare vrienden langs. Ik vertelde hen over mijn Gezonder-Jaar-project en ze reageerden enthousiast. "Iemand dan maar in voor een groentesapje?" vroeg ik. En zo kwam het dat we de thee afblusten met groentesap. Fijn, zo kon ik meteen die hele broccoli verwerken, samen met appel en wortel, kon ik gezellig conserveren en mijn tweede ding tot me nemen. Een prima afsluiter van week 10!9 opmerkingen:

 1. "ding" nodigt uit tot het vinden van een mooier woord, neem me niet kwalijk dat ik het zo schrijf. Iets dat je zo goed doet, mag mooier heten, ons als lezers over laten meedenken? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Lariks, daar zit wel wat in. Vrijdag zal ik schrijven over de achtergrond van dat woord (en waarom het zo bij me blijft hangen).
   Suggesties zijn welkom!

   Verwijderen
 2. Lekker! Benieuwd naar de verhoudingen van het wortel-paprika-peterselie-sapje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Coen,
   De verhoudingen van dit sapje zijn: 4 wortels, 1/4 rode paprika en een klein handvol peterselie.
   (Maar...daar hou ik me eigenlijk helemaal niet aan)

   Verwijderen
  2. dank! van Gerlinde via het google account van Coen.....hihi

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://4.bp.blogspot.com/_C5Dl3XBGaCs/TEe7WfAto2I/AAAAAAAAAWM/1WX71DlF3HY/s1600/thing+one+and+two.JPG

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mmmm weet niet of deze link werkt, maar dit is waar ik aan denk bij twee dingen! Helemaal goed dus, wat mij betreft. Benieuwd waar jij aan denkt Nelleke!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De lunchsalade lijkt me het lekkerst!
  En dat afwassen van die sapmachine lijkt me inderdaad een hele klus... Respect hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!