maandag 27 mei 2013

Slowjuice je schoon...

"Hé hoi, Nelleke, alles goed?" riep een kennis toen ik tegen haar op botste in de kerk. Ze keek me nog eens aan, wachtte even en zei toen het fijnste wat ik die week had gehoord: "Wat zie jij er schoon uit!"Een bijzonder welkome uitspraak zeg, ik koester 'em. Want nu ik mezelf heb overgegeven aan een Gezond Voedingspatroon (geen suiker, slechte vetten en koffie maar wel heel veel groens, fruitigs en plantaardig eiwitrijk voedsel) is het knokken geblazen. Nu pas weet ik hoeveel momenten ik me voorheen gaande hield door even iets lekkers te eten of een koffietje te drinken. Laat dat allemaal weg en een uitdaging heb je. Zo'n zes keer per dag. Niet makkelijk I'll tell ya, dus dat het schone ervan af begint te stralen doet me goed!

Toch, het loutert ook, deze periode, en dat is natuurlijk een pre. Ik leer genieten van een koel glas water, terwijl ik in de tuin een boek lees. EN...Ik leer steeds beter groente te bereiden. Wat dacht je van courgettesoep met geroosterde sesamzaadjes en pompoenpitten voor lunch?  
Of salade van snijbiet, spinazie, sla, tomaat, makreel en walnoot. Behoort hier tegenwoordig gewoon tot de mogelijkheden!

Dat er een nieuwe personality bij is gekomen in de keuken maakt het allemaal nog veel leuker. Let me introduce you to...
De Omega 8006 Vegetable & Fruit Juicer!!!
Hij is werkelijk fantastisch. Nadat vorige week mijn sapcentrifuge het begaf heb ik de knoop doorgehakt en heb een slowjuicer aangeschaft.
 Het principe ervan is dat de groenten door een schroef-mechanisme worden platgedrukt. Daardoor blijven alle kostbare elementen van het sap behouden en komt er tijdens het persproces weinig lucht bij waardoor het sap veel langer houdbaar is. 

Het is ongelooflijk hoeveel meer sap eruit komt dan bij de sapcentrifuge. De pulp is gortdroog en het sap smaakt echt heerlijk. Ik ben ZO blij met mijn Omega Machine. En het allerfijnst; het afwassen is in twee minuten gedaan. Een waar verschil. Vandaag heb ik (bij Xenos) fijn de juiste flesjes gevonden om het sap in te bewaren. Zo sapten de kindjes en ik vanavond een hele berg sap en hebben we voor de komende dagen een voorraadje. Wat hier nog mist is een fotoverslag van de dagelijkse 2 fruit & groente - items van de week. Ik was echter te zeer aan het uitvogelen hoe ik mijn lunches en diners moest verzinnen en bereiden volgens de '28-dagen'-methode dat fotograferen niet in me opkwam. Moest zo zijn, denk ik.

Happy weekdays!
Nelleke3 opmerkingen:

 1. Hoi Nelleke,

  Ik volg sinds kort je blog en vind je stukjes boeiend en inspirerend om te lezen. Bij mij is het verlangen naar een innerlijke schoonmaak en een betere gezondheid er ook, maar ik heb de stap nog niet helemaal gezet. Ik heb dezelfde sapcentrifuge als jij had. Ik heb ook al veel gelezen over de voordelen van een slowjuicer. Ik ben eigenlijk erg benieuwd waar jij jouw nieuwe juicer gekocht hebt en hoe duur hij is? Er zijn er inmiddels best veel op de markt, dus best lastig om een keuze te maken. Ben benieuwd!

  Geniet van je nieuwe aankoop en bedankt voor je inspiratie...

  Groetjes
  Alice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Alice,

   Wat leuk dat je geïnspireerd raakt!
   Ik heb mijn slowjuicer gekocht op www.slowjuice.nl. Daar kun je prijzen vinden en vergelijkbare machines. Ik kocht de Omega 8006 omdat juice-lady Cherie Calbom er zelf mee werkt. Leek me een goed uitgangspunt - hij is dan ook super.

   Je kunt slowjuice.nl ook bellen. Ik sprak daar met een uiterst behulpzame dame die goed kan adviseren en de machines kent. Ook mbt prijs/kwaliteit-verhouding bv.

   Succes!!

   Verwijderen
  2. Dankjewel voor de informatie! Dat wordt voor mij nog een sparen zie ik wel. Het snelle schoonmaken spreekt mij wel erg aan, dat vind ik echt een nadeel van de Philips.

   Sap ze en ik blijf je volgen!

   Groetjes
   Alice

   Verwijderen

Leuk dat je hier was!