woensdag 16 januari 2013

Dag 4 Een smoothie voor kracht!Vandaag begint mijn gezonde dag om 10.00 uur, met een kiwi.Waarna het om 10.30 uur tijd is voor iets wat ik al gedurende een week sta te popelen om uit te proberen: Spinazie-Bananen-Smoothie. Ik zag het recept voorbijkomen op Pinterest en tja, áls de amerikanen enthousiast zijn over iets, dan komt dat altijd erg bij me binnen. Nou, de dame van deze shake vond dit de ultieme gezonde drank. Maken maar dus.Er hoort Amandel-boter in, iets waar ik nog nooit van gehoord heb. Na even googelen blijk je het prima zelf kunt maken. Laat ik nou net zo'n 15 amandelen in een zakje, achterin de kast hebben liggen. Hup, in de Magimix, met een klein scheutje olie erbij, en hm, ja...je zou het amandelboter kunnen noemen.
Goed, nu heb ik dus alle ingrediënten voor mijn smoothie. Ik doe ze in de blender en kijk:Het smaakt best lekker, en het voelt ò zo gezond.
Wat is dat toch een heerlijk prettig gevoel.
Het restje heb ik ingevroren, want weet je - en dit is onderdeel van het groeien in gemak en efficiëntie op 't gezonde voedselvlak - als invriezen werkt, dan heb je echt VEEL gewonnen. Hoef ik vast niet uit te leggen. Ik laat jullie de uitkomst nog weten.

(Voor de liefhebbers even mijn geliefde Cath Kidston-tas op de achtergrond. Er mag best wat style in zo'n foodblog hoor, anders is er niks aan)


Voor de lunch maak ik vandaag een soepje want dat is zo lekker snel gepiept.
Ik kijk eens geïnteresseerd op het label (want dat is wat dit project met me doet, nu al). Hoe kan er nou vet en suiker inzitten? Snap ik niks van. Moet ik allemaal nog gaan begrijpen.Na een koffiemomentje 's middags, schrik ik op: ik moet me voorbereiden op de zwemles! Van mijn kind wel te verstaan. Maar - en dat laat zich raden na dat groentesoepje - ik ga daar natuurlijk ontzettend zitten knorren. En aangezien het zakje paprikachips wat ik daar vaak snaai mijn healthyfood- score jammerlijk naar beneden zou halen, besluit ik om twee gezonde boterhammen te maken. Help! Hoe?! Ik heb nog twee minuten. Ah, de Tahin & Pindakaas-truc bied uitkomst. Dat gaat zo: smeer één boterham in met tahin en de andere met pindakaas, doe ze op elkaar en snijd ze door. Voila, je hebt een boterham waarin verborgen sesamzaden zitten, die de meest geweldige bouwstoffen in zich herbergen.

Voor de niet-kenners; tahin is sesampasta wat je kunt kopen bij een bio-store, of een toko. Ook handig om kinderen ongemerkt wat goede zaken mee te geven wanneer ze om een boterham met pindakaas vragen (bij die van mij werkt het helaas niet meer, want ze proeven het en beginnen dan te schreeuwen dat ik dat vieze er weer op heb gesmeerd, maar er was een tijd dat de potjes tahin er bij ons doorheen vlogen).

 

Tot slot, hebben we vandaag WEER vlak voor het eten wortel/appelsap gedronken. Je bent goed bezig, Nelleke!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Nelleke, ik lees weer met plezier mee hoor! Wat misschien ook leuk is, zoek eens op e-nummervrij koken (op internet), heel interessant voor jouw goede voornemen. Hoop dat je niet te hart schrikt.
  Fijne avond!
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Nelleke, na een jaar kastjes opruimen (ik heb enkel gelezen en genoten van jouw orde, bij mij bleef de chaos ;-p) geniet ik nu opnieuw van je nieuwe voornemen. I like it!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Nelleke,

  Leuke blog weer! Wil je ook een beetje de recepten uitschrijven van de soepjes?
  Succes dit jaar en ik lees ook weer mee:)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!