donderdag 25 juli 2013

Een andere melkweg

En toen was het zomaar een hele tijd later.
Voordat ik er vijf weken tussenuit ga (vakantie-familie-tijd) eerst maar eens even een update. Want ondanks dat ik niet geblogd heb, heb ik verre van stilgezeten voor wat betreft mijn 'meer groente & fruit in mijn leven' project.

I'd love to see Adele perform!
De zangeres Adèle zei eens over zichzelf: 'Ik ben in één klap voorbij beroemdheid geschoten'. (Vandaar haar reactie om ver buiten de schijnwerpers te willen leven.)

Maar goed, wat mijzelf betreft: ik ben VER voorbij "twee stuks groente en/of fruit per dag" geschoten. Werkelijk, ik bevind me twee melkwegen verderop. Ik zal vertellen hoe dat zo gekomen is.Na mijn sapvasten-detox-driedaagse, een tijdje geleden, heb ik 28 dagen gegeten volgens de ontgiftingsregels van het boek "Van 28 dagen van gifbelt naar tempel". Ik at zoals de natuur het bedoeld heeft: geen onnatuurlijke toevoegingen, veeeeel groente en fruit, geen vlees, veel water en veel groentesappen.

Je zou denken: een prima recept voor wat goede energie. Maar hoewel mijn huid wel steeds mooier werd, gebeurde er qua energie weinig. En de pms was ook onverminderd!!

Ik dacht: hier is meer aan de hand, ik heb hulp nodig. En zo meldde ik me aan bij een orthomoleculair therapeute met een specialisatie in hormonale disbalans. Ze keek me goed na en gaf me aan de hand van haar bevindingen een plan de campagne mee naar huis. Ik eet nu volkomen natuurlijk, maar wel passend bij mijn specifieke behoeftes. Ik kwam erachter dat ik veel meer gezonde vetten moet nuttigen (kokos, lijnzaad en olijfolie). En dat wanneer ik koolhydraten eet (die ik met mijn snelle verbranding ook zeker wel nodig heb) het altijd moet combineren met eiwit en vet. Dit zijn nog maar een paar van de lijst met tips.

Kortom, ik eet lekker en gezond. Deze salade bijvoorbeeld - eet ik in mijn eentje op als lunch.


 


En dan had ik nog niet eens de eitjes toegevoegd!
Gaat schoon op. Ik eet best veel, maar altijd zonder toevoegingen uit een fabriek.


 


Ik kijk wat ik in de koelkast heb (in dit geval sla, gekookte eitjes, tomaat, avocado) en combineer dat met goede vetten (olijf/lijnzaad-olie) en besprenkel het met hennep, chia of sesamzaad.

En ik draai er toch goed op!! Geen suikerdips meer, en veeeeel meer energie. Wat ook komt door de kip, vis of kalkoen die ik s'avond mag eten, en de bataat (in plaats van aardappel).
Soms ben ik te enthousiast en gaat er iets mis; in dit sapje verwerkte ik een hele rode peper (het stond in het recept!). Mooi dat we het weg konden gooien. Het was niet te doen, de vlammen sloegen ervan af.

 


Maar vaak genieten we van de heerlijke sapjes vol mineralen en vitaminen. Je kunt er gewoon niet tegenop eten.Binnen het adviesplan van de hormoon-specialiste passen ook alle soorten bonen, linzen en quinoa. Dat laatste eet ik nu vaak bij wijze van ontbijt. Werkelijk, het voelt alsof ik dan zes bakstenen heb ingeslikt. Ik kan er uren op voort.
Gelukkig mag ik ook af en toe een cappuccino. Elke twee à drie dagen ga ik er echt voor zitten en geniet met volle teugen.
 
 


Maar ook een 'hug in a mug' geeft me een fijn gevoel. Google er maar eens op. Je komt terecht bij een erg enthousiaste juicemaster!
Dus, qua voeding heb ik een lange weg afgelegd en eindelijk begin ik te merken dat mijn energie toeneemt. Ik slik een aantal speciefieke voedingssupplementen, en alles bij elkaar voel ik de verandering.
Omdat ik nu zo vaak en zo anders kook, ontwikkeld de keukenprinses in mij zich. Wie had het ooit gedacht? Het hoogtepunt was deze zelfbedachte quiche. Zomaar, door na te denken over welke ingrediënten het samen goed zouden doen ontstond hij. Ik moest mezelf echt even knijpen.
Allemaal een fijne zomer toegewenst, met verse groenten en sappig fruit.
Tot in september!

Nelleke

4 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verslag. Stap voor stap kom je bij jouw richting.
  Hele fijne zomer gewenst met je gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad wat een grote stappen. Ik herken je verhaal, ondanks enorm gezond eten, en wel meer energie ben ik alleen maar aangekomen het afgelopen jaar. Ik vermoed een hormonale disbalans. Dus nu heb ik ook contact opgenomen met een orthomoleculaire therapeut. Ze is op vakantie tot en met 19 augustus dus ik moet nog even wachten....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die 5 weken duren wel heel lang bij jou. Alles goed of ben je door het andere eten inderdaad in een andere melkweg terecht gekomen?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier was!